Help please!

Hi, after using the forum for several years with no problem uploading photos I seem to be having difficulties! I've been trying daily for the past few days thinking it's a technical hitch- when I press the browse button in the insert media box the green line taking approx 1-2 mins to upload (usually takes seconds) then a red "error has occured" message appearing,and I am not able to insert the file. I have not made any changes to my usual way of uploading etc. I have run full system computer scan and everything else I can think of. Hope someone can give me some suggestions 

A frustrated Jayne

See my Flickr photos here.

  • Sorry I can't be of any help Jayne but you’ve just described how uploading photos has always been for me (which is sadly the main reason why I post so few photos nowadays). Even posting three photos on the 'three per month' thread can take me around twenty minutes to get them to upload. I've made my peace with it though as I'm certain that it's a failing of the Community site; I have no issues at all when uploading to Flickr so I know that it’s nothing to do with my internet connection etc. I’ve always thought it such a shame that it’s so difficult to post photos here, I’m sure we would have a greatly increased number of threads if only it was easy to get stuff to upload.

    My bird photos HERE

  • In reply to Paul A:

    Thanks Paul, it's strange as I've always been able to upload quickly.I'll be very sad if I'm not able to post photos as I enjoy sharing my sightings here,I'm fairly certain that other forum members enjoy my posts as much as I enjoy theirs

    Jayne

    See my Flickr photos here.

  • In reply to Paul A:

    I've just been posting photos and haven't noticed any change.

    Presumably you haven't changed the size of the photos - I usually restrict mine to no bigger than 1.5 Mb.

    Have you tried changing the browser you use to see if that makes any difference?

    Is your broadband working OK? You could try doing a Speedtest

    Have you tried the other downloading option to see if that works? Get the URL of one of your photos on Flickr. From the drop down menu on the  Insert Media change it to YouTubeWeb URL option and paste the link into the box.

    Clear the cache on your browser.

    Just throwing out ideas really

    ____________________________________________________________________

    Regards,Tony

    My Flickr Photostream 

  • In reply to TeeJay:

    TeeJay said:
    Clear the cache on your browser.

    Hi Jayne try TJ's suggestion it would also be handy to know what browser you are using

    My Flickr photos

  • In reply to welsh lass:

    I often feel a wee bit guilty about enjoying everyone’s photos and then posting so few myself; I just can’t always find the time (or the will) to spend upwards of an hour trying to load seven or eight photos. It’s also very frustrating when trying time and time again to get a shot to load so perhaps I’m a bit selfish as I don’t want to put myself through the stress of it. I do really enjoy reading the posts here and have lots of great friends but I do often wonder how everyone can post so many shots without their blood pressure going off the charts. A few years back when I had my pond building thread going it often took me three to four hours to post an update.!! As I said, it’s such a shame that it’s so difficult; I’m out every week with the camera and I would love to share my days out but it just take far too long to put a post together. :-(  

    My bird photos HERE

  • In reply to welsh lass:

    welsh lass said:

    Thanks Paul, it's strange as I've always been able to upload quickly.I'll be very sad if I'm not able to post photos as I enjoy sharing my sightings here,I'm fairly certain that other forum members enjoy my posts as much as I enjoy theirs

    Jayne

    We certainly do Jayne, so keep at it. I think clearing your cache or trying another browser would be the most likely solutions. 

    ----------

    Cheers,

    Bob

    My Flickr: https://www.flickr.com/photos/bobs_retired_now/

  • In reply to Paul A:

    Paul A said:

    Sorry I can't be of any help Jayne but you’ve just described how uploading photos has always been for me (which is sadly the main reason why I post so few photos nowadays). Even posting three photos on the 'three per month' thread can take me around twenty minutes to get them to upload. I've made my peace with it though as I'm certain that it's a failing of the Community site; I have no issues at all when uploading to Flickr so I know that it’s nothing to do with my internet connection etc. I’ve always thought it such a shame that it’s so difficult to post photos here, I’m sure we would have a greatly increased number of threads if only it was easy to get stuff to upload.

    I don't suspect that situation will ever change, which I agree is a great pity. It would be great to have a multiple picture uploader but that has been promised before and then withdrawn, so I'm afraid we are stuck with what we have. I personally believe that the slow uploading procedure (even with high speed cable) is one of the reasons why quite a few reserves have moved over to facebook, where picture loading is so much easier. As I now have proper rural internet, my uploading takes quite a long time to Flickr and Facebook, but at least I can set them going and know that they will eventually upload. Sadly I find that uploading to the RSPB Forums comes third to uploading to Flickr, then the Facebook Wildlife groups which I belong to and moderate. 

    ----------

    Cheers,

    Bob

    My Flickr: https://www.flickr.com/photos/bobs_retired_now/

  • In reply to Paul A:

    Paul A said:
    I just can’t always find the time (or the will) to spend upwards of an hour trying to load seven or eight photos. It’s also very frustrating when trying time and time again to get a shot to load so perhaps I’m a bit selfish as I don’t want to put myself through the stress of it.

    It really shouldn't take all that time, Paul. I haven't got superfast broadband (18Mb/s download and 1.0 Mb/s upload) and it doesn't take me all that long to upload a photo. The photo below which is 1.45Mb took 11sec to upload from pressing the "Open" tab to the picture appearing in the frame of the "Insert Media" window 

    Unless you've got exceptionally slow broadband I would have thought there must be something wrong with the set up although I've no idea what.

    I do agree that the whole process of uploading photos is pretty clumsy though.

    ____________________________________________________________________

    Regards,Tony

    My Flickr Photostream 

  • In reply to TeeJay:

    Thanks for the help Tony but I’ve tried everything; smaller files, clearing cache, different browsers etc. I’m running at around the same speed as you but when I try to upload a photo the status bar just freezes or gets to the end and then nothing happens. I also get the same error message as Jayne has been seeing. Other times it’ll load a series of photos 1st time without any issues; it’s a mystery.

    Jayne: I do hope you get it sorted out as it would be a real loss to us if you were to struggle to upload your wonderful photos. You’re also our resident rare species reporter, you certainly get your share of them down where you are  :-)

    My bird photos HERE

  • In reply to Paul A:

    just gone through my photos to find one close to the limit and this one is 3.90MB and took 33 seconds to load

    edit...i'm on 10MB broadband upload

    My Flickr photos